Η αλήθεια είναι ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλές πόρτες ασφαλείας. Πολλές εταιρείας εισαγωγής ή κατασκευής συστημάτων ασφαλείας δραστηριοποιούνται στην αγορά και όταν κληθούμε να κάνουμε την επιλογή μας δυσκολευόμαστε. Για ποιο λόγο; Γιατί είναι απολύτως φυσιολογικό ο περισσότερος κόσμος να μην έχει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα. Έτσι, αρκετά συχνά βλέπουμε ανθρώπους να προχωρούν στην αγορά πόρτας ασφαλείας και λίγους μήνες αργότερα να το μετανιώνουν πικρά.

Είναι η τιμή πάνω απ’ όλα;

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι τιμές των πορτών ασφαλείας δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για την αγορά σας. Σύμφωνοι, οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, αλλά όταν μιλάμε για ασφάλεια η τιμή πρέπει να είναι συμπληρωματικό και όχι βασικό κριτήριο. Πολλές εταιρείες κάνουν χαμηλές προσφορές, χρησιμοποιούν ωστόσο ελαττωματικά προϊόντα που επηρεάζουν την ποιότητα της πόρτας (ειδικά λάστιχα, εσωτερική ενίσχυση, κλειδαριές κ.λπ.). Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι χαμηλή τιμή δεν σημαίνει πάντοτε χαμηλή ποιότητα αλλά και το αντίθετο: μια ακριβή πόρτα ασφαλείας δεν είναι πάντοτε ιδανική.

Εξετάστε τις τεχνικές προδιαγραφές της πόρτας ασφαλείας

Αυτό που πρέπει να εξετάζουμε είναι οι τεχνικές προδιαγραφές της πόρτας. Από τί υλικό αποτελείται η εσωτερική της ενίσχυση; Συνοδεύεται από νέου τύπου κλειδαριά; Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της κλειδαριάς; Είναι αξιόπιστος ο προμηθευτής (εάν είναι εισαγόμενη) ή η κατασκευαστική εταιρεία (εάν είναι ελληνική); Με αυτά τα ερωτήματα πρέπει να ξεκινά η έρευνα αγοράς που θα πραγματοποιήσετε. Και μια συμβουλή: προτιμήστε ελληνικές ή ευρωπαϊκές κατασκευές και αποφύγετε τις υπόλοιπες αγορές.

Εγγύηση

Η αγορά πρέπει να συνοδεύεται από τις κατάλληλες εγγυήσεις εκ μέρους της εταιρείας στην οποία απευθυνθήκατε. Από τη στιγμή που θα ξοδέψετε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, ζητήστε εγγυήσεις για το οτιδήποτε. Δεν αρκεί μόνο η πιστοποίηση, από μόνη της δεν σας εξασφαλίζει τίποτα. Είναι υποχρέωση της εταιρείας να σας παράσχει γραπτή εγγύηση για το τι περιλαμβάνει η πόρτα ασφαλείας, για τη συντήρηση που θα χρειαστεί από τον κατασκευαστή ή/και για τις ενέργειες αντικατάστασης ή επιδιόρθωσης που αυτός θα αναλάβει εάν παρατηρηθεί βλάβη ή κάποια ελαττωματικό υλικό.

Ποιότητα εγκατάστασης

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, η εταιρία που θα σας κάνει την εγκατάσταση, να είναι αρκετά προσεκτική. Καλό είναι όποιος συνεργαστείτε να είναι αρκετά έμπειρος στις εγκαταστάσεις και να σέβεται τον χώρο σας. Ιδανικά όποιος σας βοηθήσει στην εγκατάσταση της πόρτας ασφαλείας, θα πρέπει κατά την ολοκλήρωση των εργασιών, να αφήσει τον χώρο σας πεντακάθαρο.
Έχοντας όλα τα παραπάνω στο μυαλό σας, μπορείτε να αποφύγετε την εξαπάτησή από επιτήδειους κατασκευαστές ή εμπόρους κουφωμάτων ασφαλείας και να προχωρήσετε στην αγορά εκείνη που θα αυξήσει την ασφάλεια του σπιτιού σας, μια αγορά για την οποία δεν θα μετανιώσετε μελλοντικά.